Petkim’de İskele Modernizasyonu ile Operasyonel Hız Artıyor
- 16 Nisan 2025
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1735
SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden, Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon projeleri arasında yer alan “İskele Modernizasyon Projesi” kapsamındaki İskele-3 sahasında çalışmalar başarıyla tamamlandı.
Türkiye’nin en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim’de, İskele Modernizasyon Projesi (PJMP) kapsamında İskele-3 sahasında gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları tamamlandı. İskele Modernizasyon Projesi sayesinde, Petkim’in ihtiyaçları doğrultusunda İskele-3’ün uzunluğu ve derinliği artırılarak, limana daha büyük gemilerin yanaşmasına imkân sağlandı.
İskele-3’e ilave edilen modern yükleme sistemleri ve boru hatları sayesinde, yükleme ve boşaltım operasyonlarının daha hızlı yapılması sağlanarak Petkim’in verimliliği artırılacak.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7318252238475292672





