Suriye'de Demiryolları Modernizasyonu için Dünya Bankası’ndan 200 Milyon Dolarlık Hibe Desteği Sağlandı
- 21 Nisan 2026
- İş Dünyası
- Durum: Genel
- Dergi: 1788
Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Dünya Bankası’ndan 200 milyon dolarlık hibe desteği aldığını duyurdu.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz şubat ayında imzalanan anlaşma kapsamında tahsis edilen kaynak; lokomotif tedarikinden stratejik hatların onarımına kadar demir yollarının modernizasyonu için kullanılacak. Hibe paketi demiryolu ağında köklü bir iyileştirme sağlayacak.
Demiryolu yatırımlarının sürdürülebilir ekonomik istikrar için vazgeçilmez bir stratejik seçenek olduğunu vurgulayan yetkililer özellikle Suriye’yi komşu ülkelere bağlayan Kuzey–Güney koridoru ile deniz limanlarını kuru limanlara bağlayan bağlantı hatlarının aktif hale getirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını belirttiler.
Suriye'de önümüzdeki günlerde söz konusu Dünya Bankası hibesi ile gerçekleştirilecek demiryolu yatırımlarının gündeme gelmesi bekleniyor.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7452461357939011584
https://x.com/yatirimlardergi/status/2046695987423371650?s=20





